Roparun Team Papendrecht

Eerste Testloop

Afbeelding   Team Papendrecht maakt zich op voor de eerste testloop door de polders van de Alblasserwaard

Groepstraining

Op zondag 14 januari had Team Papendrecht haar eerste groepstraining. De training bestond uit blokken van ongeveer 1 km waarna de lopers elkaar afwisselden. De totale 32 km werden zonder problemen afgelegd door zowel de lopers als de fietsers, met dank aan de chauffeurs.

Het doel van de training was voor de lopers om kennis te maken met het steeds in en uit het busje stappen om vervolgens gelijk te lopen. De fietsers moesten voornamelijk wennen aan het tempo, wat voor een fietser nogal langzaam is. De chauffeurs waren natuurlijk ook van de partij en konden zo kennis maken met het navigeren en met het begeleiden van de sporters.

Na afloop van de training konden de teamleden zich opwarmen met een warme kom soep en werden zij gemasseerd door de teammasseurs. Naast het verlichten van spierpijn was dit ook om de masseurs kennis te laten maken met de sporters en vice versa.

De eerste testloop was dus een succes! Alle lopers en fietsers hebben de training probleemloos volbracht en ook de chauffers hebben topwerk geleverd. Op naar de volgende training!